Samsun’da 505 Bin Motorlu Taşıt Kaydı

Samsun’da Trafiğe Kayıtlı Motorlu Taşıt Sayısı Mart Ayında 504 bin 953 Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı itibarıyla Samsun’da trafiğe kayıtlı motorlu taşıt sayısının 504 bin 953 olduğunu açıkladı.

TÜİK’in verilerine göre, ülke genelinde Mart ayında trafiğe kaydedilen taşıtların yüzde 48,5’i otomobil, yüzde 36,1’i motosiklet, yüzde 9,7’si kamyonet, yüzde 2,5’i traktör, yüzde 1,9’u kamyon, yüzde 0,8’i minibüs, yüzde 0,4’ü otobüs ve yüzde 0,1’i özel amaçlı taşıtlardan oluştu.

Mart ayında trafiğe kaydedilen taşıt sayısında bir önceki aya göre önemli artışlar ve azalışlar yaşandı. Motosiklette yüzde 58,2’lik bir artış görülürken, kamyonette yüzde 50,7, otomobilde yüzde 38,1, kamyonda yüzde 19,6 artış yaşandı. Öte yandan otobüste yüzde 25,2, minibüste yüzde 21,3 ve özel amaçlı taşıtlarda yüzde 13’lük azalışlar meydana geldi.

Samsun’da ise 504 bin 953 trafiğe kayıtlı motorlu taşıttan 243 bin 219’u otomobil, 12 bin 446’sı minibüs, bin 657’si otobüs, 86 bin 726’sı kamyonet, 11 bin 986’sı kamyon, 83 bin 964’ü motosiklet, bin 79’u özel amaçlı araç ve 63 bin 876’sı traktör olarak kayıtlara geçti.

– SAMSUN

Related Posts

Trump, Çin ile anlaşmakta ısrarcı

ABD Başkanı Donald Trump, küresel ticaret savaşı başlattığı Çin ile anlaşma yapma ihtimallerinin yüksek olduğunu dile getirdi.

Dolar/TL o seviyelerde işlem görmeye devam ediyor!

Dün artış eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde tamamlamasının ardından aynı seviyelerde işlem görmeye devam ediyor.

Dünyanın ‘kağıdı’ İstanbul’da buluşacak

Kağıt, oluklu mukavva, hijyenik kağıt ve kağıt ambalaj teknolojileri sektörlerini bir araya getirecek olan Paper Eurasia Fuarı, 7-9 Mayıs arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirilecek.

Avrupa’daki elektrik kesintisine ne sebep oldu?

İber Yarımadası’nda milyonları elektriksiz bırakan kesintinin nedeni hâlâ tartışılıyor. Yenilenebilir enerjiyle çalışan sistemin ani voltaj düşüşüne karşı dirençsiz kaldığı iddia edilirken, uzmanlar güneş enerjisinin sistemden kendi isteğiyle değil, müdahaleyle çıkarıldığını savunuyor. Elektrik dengesini sarsan bu olay, “yenilenebilir enerjiye geçişte sistem hazır mıydı?” sorusunu gündeme taşıdı.

TZOB Başkanı’ndan şok zirai don açıklaması: ‘Üreticinin elinde yüzde 10 civarında ürün kaldı’

Zirai donun etkisiyle tarım ürünlerinde büyük kayıplar yaşanıyor. TZOB Başkanı, üreticilerin elinde kalan ürün miktarının düşük olduğunu ve donun birçok üründe rekolteyi ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Ayrıca, fiyatlar üzerindeki artışlar ve girdi maliyetlerindeki yükseliş de ekonomiyi zorluyor.

Enerji ithalatı mart ayında arttı

Türkiye’nin mart ayındaki enerji ithalatı yüzde 6,4 artarak 5 milyar 864 milyon 68 bin dolar oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir