Evcil Hayvanlar Dijital Bağımlılığı Azaltıyor

Evcil Hayvanlar Dijital Bağımlılığı Azaltıyor!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden (SCÜ) Prof. Dr. Tuncay Dilci, evde evcil hayvanla vakit geçirmenin mutluluk verici etkileri olduğunu belirtti. Yapılan çalışmalar sonucunda, evde hayvan besleyen bireylerin dijital bağımlılık oranlarının diğer kişilere göre daha düşük olduğu sonucuna varıldı.

SCÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Üretim Üyesi ve Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Dilci, evde hayvanlarla etkileşime geçmenin kişilerde dijital nesnelerden uzaklaşma eğilimi yarattığını açıkladı. Hayvanlarla kurulan duygusal bağın, insanların mutluluk hormonlarını tetikleyerek dijital nesnelere olan ilgilerini azalttığını vurgulayan Prof. Dr. Dilci, yapılan araştırmaların bu konuda önemli veriler sunduğunu belirtti.

Kediler Daha Az Bağımlılık Yaratıyor

Prof. Dr. Dilci, evde kedi beslemenin dijital nesnelere karşı daha etkili olduğunu köpek beslemeye göre daha az dijital bağımlılık oluşturduğunu ifade etti. Kedilerin sevecen ve hareketli yapısının, insanlar üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirten Prof. Dr. Dilci, çocukların da hayvanlarla iletişimde olmalarının duygusal, sosyal ve fiziksel yönden gelişimlerine pozitif katkı sağlayacağını söyledi.

Çocukların dijital nesnelere değil, hayvanlarla vakit geçirmelerinin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Dilci, hayvanların hayatımızda önemli bir yer tuttuğunu ve insanlar üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Tavuk ve yumurtada doğru bilinen yanlışlar: Tavuklar neden 42 günde büyüyor?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Kop Bozbay, tavuk eti ve yumurtasına dair kamuoyunda sıkça dile getirilen yanlış bilgilere bilimsel açıklamalarla yanıt verdi.

Deprem travmasının sessiz etkisi: Çocuklarda gerileme gözlenebilir

Prof. Dr. Zeynep Şimşek, deprem gibi travmatik süreçlerin ardından bazı çocuklarda duygusal ve davranışsal gerilemeler görülebileceğini, bu durumun geçici olduğunu belirtti.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Yeni zayıflatıcı ilaçlara dikkat! Bilinçsiz kullanımı tedaviye dirençli obeziteye yol açabiliyor!

Obezitenin günümüz ve geleceğin sağlık gündeminin ilk sıralarında yer alan bir durum olacağına dikkat çeken Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİYAM) Koordinatörü Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, obezitenin önlenmesi kadar tedavisine de önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Düzenlendi

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı yapıldı KIRKLARELİ – Kırklareli’nde düzenlenen 2. Otizm Çalışmaları Konferansı’nda otizm farkındalığına vurgu yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim …

Süs Havuzu Faciasında 4 Kişi Tutuklandı

Süs havuzu faciasında 4 tutuklama KIRKLARELİ – Kırklareli’nde bir çay bahçesinde süs havuzunda elektrik akımına kapılan 1’i çocuk 4 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Yayla Mahallesinde bulunan Mehmet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir