Eskişehirli Firma, Yapay İnsan Uzuvlarıyla İlk Yardım Eğitimine Yenilik Katıyor

Eskişehir’de Yerli Üretimle Yapay İnsan Uzuvları İhracata Hazır

Sanat ve teknolojiyi bir arada kullanarak insan uzuvları üreten firma, Eskişehir’den dünyaya açılıyor. Tepebaşı ilçesinde faaliyet gösteren firmanın sahibi Onur Ata, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu ve 2014 yılından beri insan uzuvları üzerine çalışmalar yürütüyor.

Ata’nın öncelikle plastik makyaj ve silikondan insan tenine benzeyen hareketli heykeller yapmasıyla başlayan süreç, medikal sektöründe devam ediyor. Firmanın amaçları arasında sağlık, askeri ve endüstriyel alandaki yaralanmalarla ilgili ilk yardım eğitimlerinde kullanılmak üzere yapay insan uzuvları üretmek de var.

Firmanın AR-GE çalışmaları sonucunda dijital ortamda tasarlanan ve 3 boyutlu yazıcılarla üretilen yapay uzuvlar, insan tenine en yakın dokuda ve yumuşaklıkta olan silikon malzemeyle geliştiriliyor. Bu sayede eğitim materyalleri farklı travma yaralanmalarını canlandırabilecek nitelikte oluyor.

Ürünlerini Polonya, Almanya, Rusya, Ukrayna, İsviçre, İtalya ve İspanya gibi ülkelere gönderen firma sahibi Ata, üretim sürecine devam ederek modellerini çeşitlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Yerli Simülatörlerle Taktik İlk Yardım Eğitimleri

Firmanın ürünlerinden yararlanan emekli su altı taarruz komandosu Hakan Çalışkan, üretimde yerli simülatörlerin önemini vurguluyor. Çalışkan, simülatörler sayesinde yaralanma senaryolarının canlı insanlar üzerinde uygulanmadan pratik yapılabilmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Simülatörler üzerinde yapılan tekrar çalışmalarının sahada yapılacak uygulamaların etkinliğini artırdığını söyleyen Çalışkan, eğitimlerin 5 yıllık süreçte 250 kursiyere uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar kazandırdığını ifade ediyor.

Firma, hem kolluk kuvvetleri hem de sağlık personellerinin eğitimlerinde kullanılan ürünleriyle önemli bir ihtiyacı karşılıyor ve üretimine devam ederek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Related Posts

TSMC, A14 sürecinde High-NA EUV teknolojisini kullanmayacak

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi TSMC, çip üretiminde maliyet odaklı yaklaşımını sürdürüyor. Şirket, 2028 yılında üretime başlaması planlanan yeni nesil A14 (1.4nm) üretim sürecinde, en ileri litografi teknolojilerinden biri olan yüksek …

Şifrelerinizi hemen kontrol edin: Hackerlar dakikalar içinde kırıyor

Yapay zeka ile oluşturulan parolalar gerçekten güvenli mi? Kaspersky’nin son analizine göre, popüler araçların ürettiği şifrelerin çoğu yalnızca bir saatte kırılabiliyor.

Honor’dan uygun fiyatlı amiral gemisi geliyor: Magic 8 Pro!

Honor, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. Çinli marka çok yakında Magic 8 Pro modelini kullanıcıların beğenisine sunacak. Akıllı telefonla ilgili bugüne dek çok fazla sızıntı ortaya çıkmasa da, bu durum yavaş yavaş değişmeye …

Nvidia’da “B Planı” zamanı: Çin operasyonları ayrılabilir

Son gelen bilgilere göre, Nvidia, Çin pazarındaki varlığını korumak adına radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. ABD’nin uyguladığı ihracat kısıtlamalarının etkisiyle Çin pazarındaki geleceği belirsizleşen Nvidia’nın operasyonlarını bölerek ülkede …

İki güneşli gezegenin keşfinden beynin deneyimlerle ilişkisine, nisandaki bilimsel gelişmeler

Bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeler, evrenin derinliklerinde gizli kalan sırları aydınlatarak, insanlığın karşılaştığı problemlere yeni bakış açıları ve çözümler sunmaya devam ediyor.

Windows 11’de başlangıç hızını arttırmanın 10 etkili yolu

Windows 11, Microsoft’un en gelişmiş işletim sistemi olarak birçok yeni özellik ve görsel iyileştirme sunuyor. Ancak, tüm bu modern özellikler ve arayüz tasarımları, özellikle eski donanımlarda başlangıç sürelerinin uzamasına neden olabilir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir