İTO: İstanbul’daki ticari yapılar acilen güçlendirilmeli

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: “Depreme Hazır Olmak İçin Her An Değerli”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, depreme hazırlıklı olmanın öneminin altını çizerek, ticari binalarda yapı güçlendirme çalışmalarının acilen gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, devletin, yerel yönetimlerin ve halkın iş birliği içinde İstanbul’un dönüşüm ve yeniden inşasının hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Depreme hazırlıklı olmanın sürekli bir süreç olduğunu belirten Avdagiç, “Deprem gerçeğiyle yüzleşmeliyiz. Devletimizin hazır olduğunu bilmek güven verici. Belediyelerin halkla dayanışması bizim en büyük gücümüz. Şimdi hep birlikte, devlet, yerel yönetimler ve halk işbirliği içinde, İstanbul’un dönüşüm ve yeniden inşasını hızlandırmalıyız. Ekonomimizin merkezi olan İstanbul’un yeniden inşası ve dönüşümünde iş yerlerini de hesaba katmalıyız.” şeklinde konuştu.

“Ticari Yapılar Acilen Güçlendirilmeli”

Avdagiç, ticari binalarda da risk tespiti yapılarak modern teknolojiler kullanılarak yapı güçlendirme çalışmalarının derhal başlatılması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Depreme dayanıklı olması gereken ticari binalar, küçük sanayi siteleri, iş merkezleri, OSB fabrikaları, oteller, özel hastaneler gibi ekonomik yapılar için acil ve eş zamanlı bir şekilde güçlendirme çalışmalarına başlamalıyız. 16 milyon İstanbullunun güvenliği en önemli önceliğimizken, Türkiye’nin üretim merkezi olan İstanbul’daki iş yerlerini ve fabrikaları da depreme karşı güçlendirmeliyiz. Hem insan hayatını korumak hem de ekonomik kayıpları önlemek için aynı anda hareket etmeliyiz.”

Related Posts

Avrupa’daki elektrik kesintisine ne sebep oldu?

İber Yarımadası’nda milyonları elektriksiz bırakan kesintinin nedeni hâlâ tartışılıyor. Yenilenebilir enerjiyle çalışan sistemin ani voltaj düşüşüne karşı dirençsiz kaldığı iddia edilirken, uzmanlar güneş enerjisinin sistemden kendi isteğiyle değil, müdahaleyle çıkarıldığını savunuyor. Elektrik dengesini sarsan bu olay, “yenilenebilir enerjiye geçişte sistem hazır mıydı?” sorusunu gündeme taşıdı.

TZOB Başkanı’ndan şok zirai don açıklaması: ‘Üreticinin elinde yüzde 10 civarında ürün kaldı’

Zirai donun etkisiyle tarım ürünlerinde büyük kayıplar yaşanıyor. TZOB Başkanı, üreticilerin elinde kalan ürün miktarının düşük olduğunu ve donun birçok üründe rekolteyi ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Ayrıca, fiyatlar üzerindeki artışlar ve girdi maliyetlerindeki yükseliş de ekonomiyi zorluyor.

Enerji ithalatı mart ayında arttı

Türkiye’nin mart ayındaki enerji ithalatı yüzde 6,4 artarak 5 milyar 864 milyon 68 bin dolar oldu.

Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebi

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş, “Acilen mısırda yeniden bir tarife kontenjanı açılmasına ve mümkünse gümrüksüz getirilmesi için bir plan yapılmasına ihtiyaç duyuluyor.” dedi.

Petrolde yatay seyir – 29 Nisan 2025

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 64,16 dolardan işlem görüyor.

Duyan nüfus müdürlüğünün yolunu tutuyor: Ehliyet için ‘son kullanım tarihi’ uyarısı yapıldı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgeleri için önemli bir uyarıda bulundu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 2016 yılından önce düzenlenen ehliyetlerin 31 Temmuz 2025 tarihinden sonra geçerliliğini yitireceği hatırlatılarak, nüfus müdürlüklerinde oluşacak yoğunluktan etkilenmemek adına harekete geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir