Bitlis’te Kadınlara İlk Yardım Eğitimi

Tatvan’da Kadınlara “İlk Yardım” Eğitimi Verildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde faaliyet gösteren aile destek merkezinde (ADEM) kadınlara “ilk yardım” eğitimi düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve SYDV işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim programında, ADEM-2’de yer alan kadın kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı dersler verildi. Eğitim, uzman eğitmen Şerif Bingöl tarafından gerçekleştirildi ve katılımcılara temel yaşam desteği, acil durumlarda yapılması gerekenler, kırıklar, yanıklar ve boğulma gibi konularda bilgiler aktarıldı. Katılımcılar, eğitim sonunda mankenler üzerinde uygulamalar yaparak öğrendiklerini pekiştirdi.

Eğitim hakkında bilgi veren İlk Yardım Uzmanı Şerif Bingöl, ilk yardımın hayati önemine vurgu yaparak, herkesin bu konuda bilgi sahibi olması gerektiğini belirtti. Bingöl, “Doğru müdahale zamanında hayat kurtarabilir” diyerek, temel ilk yardım bilgilerine sahip olmanın önemine dikkat çekti.

ADEM-2 Eğitmeni Büşra Çiçek ise, ücretsiz olarak verilen 3 günlük eğitimin oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak, kadınların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Kursiyerlerin sınavı başarıyla geçmeleri halinde, ilgili belgeleri almaya hak kazanacakları bilgisini paylaştı. – BİTLİS

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Bakan Işıkhan’dan nadir hastalıkların tedavisine destek açıklaması: Hemofili A hastalarına evde tedavi kolaylığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, nadir hastalıkları olan vatandaşların tedavi süreçlerine destek sağladıklarını belirtti. Işıkhan paylaşımında, “Nadir hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların tedavi süreçlerine destek amacıyla 2024’te yaptığımız ödeme ve harcama tutarı toplamda 313 ilaç için 54,4 milyar lirayı buldu” ifadelerini kullandı.

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Yanlış pişirilen et kansere davetiye çıkarabilir

Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, sağlıklı bir bayram için doğru beslenme önerilerini sıraladı. Özbingül, “Eti sebzelerle pişirin, mangalda yüksek ısıdan kaçının, etleri dinlendirerek ve marine ederek tüketin” uyarılarında bulundu.

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.

Uzman: ‘C vitamini eksikliği, diş eti kanamalarına yol açabilir’

Diş eti kanamasına sadece ağız hijyeni sorunları değil, bazı sistemik hastalıklar ya da vitamin eksikliklerinin de sebep olabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve Altıkat, “Diş eti kanaması, çoğu zaman diş eti iltihabının (gingivitis) erken belirtisi olup, diş etlerinin iltihaplanarak hassaslaşması sonucu ortaya çıkar. Özellikle C vitamini eksikliği (skorbüt), diş etlerinin güçsüzleşmesine ve kolayca kanamasına yol açar. K vitamini eksikliği ise pıhtılaşma mekanizmasını etkileyerek kanama riskini artırabilir” dedi.

Dr. Mehmet Fatih Baltacı Yaşamını Yitirdi

Dr. Mehmet Fatih Baltacı, katıldığı bir düğünde duvar çökmesi sonucu yaşamını yitirdi.