Gelinim Mutfakta yemek yarış programı, Nursel Ergin’in sunumuyla hafta içi her gün Kanal D ekranlarında yayınlanmaktadır.
Gelinler ve kaynanaların birlikte yarıştığı programda, yarışmacılar ortasındaki çekişmeler sık sık gündeme geliyor.
Yayında yaşananlar dışında, programda yapılan yemekler de ilgi çekiyor.
Hafta içi her gün birbirinden farklı ve lezzetli tarifler izleyicilerin ve kayınvalidelerin beğenisine sunuluyor.
Gelinim Mutfakta programında bugünün tanımı ise pırasalı kaygana oldu.
Peki, pırasalı kaygana nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte pırasalı kaygana tanımı ayrıntıları…
Pırasalı kaygana gereçleri nelerdir?
1 kg pırasa
3 yumurta
Yarım çay bardağı mısır unu
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Pırasalı kaygana nasıl yapılır?
Öncelikle pırasaları ayıklayıp, yıkayın ve bir santim kalınlıkta doğrayın.
Ardından haşlayıp suyunu süzün. Elinizle fazla suyunu sıkarak bir kaba alın.
Ayrı bir kapta yumurtayı, mısır ununu, küçük küçük koparılmış bayat ekmek içini güzelce karıştırın.
Karışıma pırasaları ve tuzu ek ederek bir cins daha karıştırın.
Tereyağını tavada eritin, hazırladığınız harcı tavaya incecik olacak biçimde yayın ve kısık ateşte kızartın.
Tava kapağı yardımıyla öbür tarafını çevirin ve öbür tarafını de kızartın.
Pırasalı kayganayı tavadan alıp sıcak servis edin.
Afiyet olsun!