macOS için Safari 199 yayınlandı: İşte özellikler

Apple ekosisteminde ve macOS için vazgeçilmez bir yeri olan Safari için 199 numaralı Preview sürümü yayınlandı. ABD menşeli teknoloji devi Apple’ın 2016 yılının Mart ayından beri kullanıcılara en yeni özellikleri önceden sunduğu bu Preview surumu, çeşitli sorunlar içerse de en yeni özellikleri önceden sunuyor.

Safari Preview 199, macOS için neler sunuyor?

Apple, deneysel tarayıcısı Safari Technology Preview’un yeni bir güncellemesini bugün kullanıcılara sundu. İlk kez Mart 2016’da tanıtılan bu tarayıcı, Safari’nin gelecekteki sürümlerinde yer alabilecek özellikleri test etmenizi sağlıyor.

Apple cephesinden gelen bilgilere göre, 199 numaralı bu güncelleme, Apple Pay, CSS, Düzenleme, JavaScript, Medya, Görüntüleme ve WebRTC alanlarında çeşitli düzeltmeler ve iyileştirmeler içeriyor.

Güncel Safari Technology Preview sürümü, macOS Sonoma işletim sistemine ve Apple’ın şu anda beta testini sürdürdüğü en yeni macOS sürümü olan Sequoia Beta için yayınlandı. Eğer bu işletim sistemleri dışında daha eski bir sürüm kullanıyorsanız, Safari Preview sürümünü maalesef yükleyemiyorsunuz.

Safari Technology Preview güncellemesini indirmek için, Sistem Tercihleri veya Sistem Ayarları’na gelip ‘Yazılım Güncelleme’ kısmına gelerek indirme işlemini başlatabilirsiniz. Alternatif olarak, buraya tıklayarak resmi web sitesinden de Preview sürümünü indirebilirsiniz.

Sizler yayınlanan yeni Safari ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Uygulamayı deneme fırsatınız oldu mu? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir