Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

İzmir’de Özel Gereksinimli Bireyler İçin Eğitim Programı Başarıyla Tamamlandı

İzmir’de düzenlenen özel gereksinimli bireyler için eğitim programı başarıyla sona erdi. Üç gün süren eğitim, özel gereksinimli bireylerin hayata entegrasyonu konusundaki önemli bir adımı temsil etti.

Uzman Eğitmenlerin Katılımıyla Gerçekleştirilen Eğitim Programı

İzmir Yaşam Boyu Destek Akademisi tarafından düzenlenen eğitim programına, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış eğitmenler katıldı. Programın eğitim direktörü Tolga Nasuh Aran liderliğinde gerçekleşen eğitime, alanlarında uzman isimler de katkı sağladı.

Eğitim İçeriği ve Detayları

Eğitim programı kapsamında özel gereksinimli bireylerin tanımlanması, temel psikoloji kavramları, yasalar ve yönetmelikler, beslenme, ruh sağlığı, vaka örnekleri, engel türleri, BEP hazırlama, davranış analizi, sosyal aktiviteler, aile eğitimi, özel eğitim teknikleri gibi önemli konular ele alındı.

Sertifika ve İstihdam Olanakları

Eğitim programını başarıyla tamamlayan adaylar, yapılacak sınav sonrasında e-devlet onaylı sertifikalarını alacaklar. Bunun ardından, adayların istihdam edilmesine yönelik destek sağlanacak. İzmir Yaşam Boyu Destek Akademisi, önümüzdeki dönemde farklı alanlarda eğitimlere devam edileceğini ve toplumun çeşitli ihtiyaçlarına yönelik önemli projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Related Posts

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Bakan Işıkhan’dan nadir hastalıkların tedavisine destek açıklaması: Hemofili A hastalarına evde tedavi kolaylığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, nadir hastalıkları olan vatandaşların tedavi süreçlerine destek sağladıklarını belirtti. Işıkhan paylaşımında, “Nadir hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların tedavi süreçlerine destek amacıyla 2024’te yaptığımız ödeme ve harcama tutarı toplamda 313 ilaç için 54,4 milyar lirayı buldu” ifadelerini kullandı.

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Yanlış pişirilen et kansere davetiye çıkarabilir

Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, sağlıklı bir bayram için doğru beslenme önerilerini sıraladı. Özbingül, “Eti sebzelerle pişirin, mangalda yüksek ısıdan kaçının, etleri dinlendirerek ve marine ederek tüketin” uyarılarında bulundu.

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.

Uzman: ‘C vitamini eksikliği, diş eti kanamalarına yol açabilir’

Diş eti kanamasına sadece ağız hijyeni sorunları değil, bazı sistemik hastalıklar ya da vitamin eksikliklerinin de sebep olabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve Altıkat, “Diş eti kanaması, çoğu zaman diş eti iltihabının (gingivitis) erken belirtisi olup, diş etlerinin iltihaplanarak hassaslaşması sonucu ortaya çıkar. Özellikle C vitamini eksikliği (skorbüt), diş etlerinin güçsüzleşmesine ve kolayca kanamasına yol açar. K vitamini eksikliği ise pıhtılaşma mekanizmasını etkileyerek kanama riskini artırabilir” dedi.